Схема и варианти на работа

Схема-варианти-на-работа-с-нас
                                                                    ------Вариант-А ------


1. Клиента Идва  на склада, предлагате ни  велосипед.
2. Велосипеда се оценява примерно на 100 euro , подписва ме договор,клиента  получава  100 c&b euro в сайта като еквивалент на своята стока.
3. Ако не  се  е регистрирал, регистрира  се  на място: получава  информация и инструкция,и обучение как да използвате системата и платформата .
4. За да използва виртуалните си пари,трябва да плати  нашата комисионна 5% за използване на нашата платформа и схема на работа,за да му се начислят виртуалните пари като "Ready for use",тоест кеш или за ползване. Ако не е платил 5% /okolo 10 лв в брой или с карта/системата ще му начисли 100 pending c&b euro , тоест "в очакване" на плащане 5%.В този случай,той ще има сумата на баланса си,но няма да може да плаща докато не плати комисията за използване на сайта.
-Пет (5%) се плаща в брой на място в склада  или онлайн през предложените от нашите партньори варианти: visa, mastercard, paypal, revolut,crypto, други.
5. Клиентът  влиза в сайта  na member page, и си търси подходяща стока или услуга по критерии, град, улица, цена, други критерии.На сайта ще може да сe влиза  и през телефонa.
6. Клиентът/member/ когато намери подходяща стока или услуга, пише предложение до този member, който я предлага и описва предложението си.Например: Предлагам 50 c&b euro за боядисване на косата (фризьорски услуги),съгласен съм  по всяко време на седмицата,но след 18:00 часа.
7. Клиентът получава отговор: примерно ( петък в 18:30 , но с условия да си платите боята за коса, която е 10 euro за брой, и 40 c&b от сайта.)
8. Клиентът отговаря примерно - съгласен съм, превеждам ви 40 c&b euro,10 euro в брой ще платя на място и потвърждавам час за петък в 18:30:да плащам ли? Когато отговорът е "да" /потвърждавам/- клиентът плаща 40 c&b euro от виртуалната си сметка на сайта ( превежда по виртуалната сметка на фризьорa);вече има  остатък на баланса 60 c&b euro.

*Важно*: при превода системата ще го попита откъде ще преведе 5%, от кеш баланса или ако няма достатъчно,ще трябва да  направи депозит.
Ако,при получаване на баланса си от продажба или бонус,вече е успял да заплати предварителната комисия ,системата няма да поиска плащане на 5%.

9.фризьорa получава виртуални  40 c&b  euro, но не може веднага да ги похарчи,докато не е извършил услугата.По време на извършването на услугата си получава и 10 euro в брой  за уговореното плащане в брой за боята за коса.
10.фризьорa извършва услугата ,Клиента потвърждава ,че услугата е извършена,сега вече фризьорa  може да ги харчи виртуалните 40 c&b  euro веднага,при условие ,че е платил 5% предварително или ще плати по време на покупката си.

Aко иска да прeведе на някой 40 c&b  euro , системата ще поиска 5%(2.00 euro) да ги внесе или да каже от къде да си ги вземем(добре ще e  всеки member да си внесе поне 20 лв депозит кеш, за да няма забавяне при периода и да си ги взимаме автоматично от кеш баланса,пък и няма да има излишни комисионни за всеки нов депозит,особено за такива малки преводи  до 5-10лв.)
-естествено този депозит може да ползваме веднага, а свалянето от баланса 5% е технически счетоводен момент.
11.*Важно* всеки клиент може да получи виртуална фактура, предвидено е, за целта просто слага отметка при плащане - искам фактура.

12. Можете ежечасно да ни  продавате стоки и услуги ,и да ползвате виртуалните пари за разплащане с другите членове;

13.Същото можете да правите с други member и да  го  повтаряте  многократно всеки ден, час, минута.

                                                          ------Вариант-B-------

1. Клиент се регистрира, но не е ходил в склада, има велосипед и иска да го продаде.Клиентът започва да предлага своя велосипед на други клиенти да го купят( описва го, предлага цена и условие).Обявава цена 100 euro.Cлед като някой го купи и му преведе 100 c&b euro  той изпраща велосипеда на купувача.
Cлед като купувача получи велосипеда и потвърди,че получил велосипеда по уговорените условие без претенции ,натискайки бутона потвърждавам,Клиентa вече ще  може да използва 100 c&b euro, защото те вече са в статус потвърдени.
2.Само след потвърждение от купувача,парите му  вече  са  в състояние на потвърдени ( кеш,готови  за използване)
3.Клиента търси къде да похарчи част или цялата сума .
*Пример*Пише писмо до ресторант, че иска да празнува рожден ден на жена си, предлага 100 c&b euro, за петък 19.00 часа, плащането да  може да бъде извършено  изцяло с 100 c&b ;
Ресторанта потвърждава плащането изцяло виртуални пари, освен алкохолни напитки.

Клиента е съгласен,но не може да преведе виртуалния си баланс,докато не заплати 5% комисия на сайта , независимо че  е виртуалния му баланс е кеш.
- неговите действия - той внася  депозит, минимум 5 euro.Това е  5% от трансферната сума,в случае 5 euro .

- клиента се съгласява  на предложението na pесторанта, плаща 100 c&b euro на ресторанта, плаща 5% комисия на сайта , уведомява ресторанта за плащането, получава потвърждение, че го очакват, клиента празнува рожден ден, плаща както са се уговорили допълнително за алкохола в брой ако въобще е консумирал алкохол.
Ресторанта вече може да харчи своите виртуални пари .
Потребител  никога не може да си харчи баланса,преди да е получил потвърждение от купувача,че няма претенции и преди да е платил 5% предварително комисия на сайта :по време на плащане там се отваря отделно прозорче за сумата комисията кеш и за сумата в c&b euro.Сумата кеш се намалява от вашия кеш баланс където сте депозирали с реални пари и тя се използва само при превод и плащане на комисия.В случай ,че имате неизползвани кеш,можете да ги поръчате за плащане обратно към вас.
за целта трабва
Внимание,важно:Клиент продавач  никога не може да похарчи парите, преди да е получил потварждение от купувача,така че спокойно oтидете на ресторант,докато не се убедите,че сте получите услугата,масата е зарезервирана,поръчката е приета не потвърждавайте плащането,сумата от 100 c&b euro ще остане при ресторанта "в очакване"до вашето потварждаване;естествено преди да потвърдите,се убедете ,че поне част от храната вече е на масата.Ресторанта не може да похарчи парите,преди да потвърдите,по този начин интересите и на двата наши членове,са съобразени и гарантирани.
Всички неуредени въпроси между клиентите се решават между себе си,но в случай на невъзможност,се обращайте към нас;за целта ние  трабва имаме цялата преписка между клиентите,a още по-добре,да имаме повече информация.
както вече споменахме,ние сме заинтересовани да решаваме винаги и вълкът да е сит и агнето цяло,така че едва ли ще  има нерешени въпроси,особено ако има желание от всички страни да продолжат да работят с нас.

                                                              ------Вариант-C------

Клиент  на едро подписва с нас договор за съвместна дейност на стойност 1 млн. евро за доставка на стоки в нашия  Център за взаимноразплащане,нашия Център за обмяна на стоки и услуги,нашата платформа за клирингов бартер.
Клиентът на едро получава веднага още при подписването на договора 1 млн. C&B EUR  на сметката в онлайн сайта,които са обезпечени от стоката  .
Сумата начислена на клиента,е с статут на "в очакване"".Само сумите доставени реално на склад,наш партньор, или на трето лице,съгласувано в отделен анекс(примерно друг склад или магазин част от този договор) преминават в статут"потвърдени", "кеш" и могат да бъдат използвани за разплащане с други клиенти.С други думи само обезпечени с стока виртуални пари могат да се харчат през нас,по този начин гарантираме ,че сделките  и сумите са обезпечени: в оборот в платформата влизат толкова виртуални пари,колкото са обезпечени с стоки и услуги;По това се различаваме от крипто валутите,към които се отнасяме много добре,но не искаме да ни бъркате;НИЕ НЕ СМЕ КРИПТО ВАЛУТА.НИЕ НЕ СМЕ ФИНАНСОВА ИНСТИТУЦИЯ.
Ние сме център за обмяна на стоки и услуги,използвайки по-нови,съвремени иновативни i know how методи за обмяна .
Ние или нашите партньори продаваме стоката:чрез склада на клиенти(като там е само малка част от стоката), ние продаваме стоката през наши дистрибутори, по магазинната мрежа, с която имаме договор да приемат наши подаръчни карти.
  Клиента  на едро може да използва получените виртуални пари за да кредитира свои служители или партнори;
Пример :те могат да  преведат известни суми,например 1000C&B euro на свои служители, на работници, на фирма, която му строи да кажем магазин(от своя страна строителна фирма превеждат на своите служители и работници.Ако техния служител през период от време,например 30 дни , е използвал част от kредита,които фирмата му е предоставила,срещу обезпечение бъдеща заплата,да речем 200 c&b euro,то на тази сума,Работодателя може да не плаща заплатата в брой,ти като вече е получена от служителя.
Работодателя може да приспадне не цялата сума от 200 еуро,а  да кажем 100 еуро,защото той сте се разплaща с нас или другите контрагенти с стока или услуга където понякога е заложена печалба в 500%.Така той има за цел да стимулира да ползват кредита,а те пък имат възможност да ползват парите преди да получат месечното си възнаграждение;да не говорим ,че Работодателя може да обвърже работата им с бонуси в виртуални пари,плащането, на които отново зависи от тяхната  работа.
Примерно;извършете услуга на тази фирма,в или извън работно време,и от тези 200 еуро,които сте похарчили ще ви приспадна 50% или цялата сума,и заплатата ще ви остане цялата+200 бонус.

                                                                     ------Вариант-D------

Клиент от Канада иска да посети България и да плати на бартер  посещение в хотел в неактивен сезон, например Банско през септември.
Клиентa от Канада се регистрира, предлага стоки и услуги, които има, може да достави, а също така вижда на сайта, че се търсят услуги в Канада и стоки за експорт-импорт.
Клиентa от Канада: Получава положителен отговор от написаните предложения до много клиенти, в това число от Канада или USA и БГ.

Клиент от Канада извършва някаква услуга или възможно предава някаква стока на роднини от България на място в Канада.
пример:клиент от българия има баланс и превежда на канадския клиент 1000 еуро,а канадския клиент се задължaва да достави мебели за някой близък на клиента от България.След потвърждение ,че е изпълнил съвестно задължението,баланса му е потвърден .
Клиент от Канада може да изпрати директно стока до хотела в Банско:
Пример 2: от неговия магазин за домашни потреби в Канада изпраща  чаши, чинии и прочее за  1000 eвро (да речем луксозни)на хотела в Банско ,a защо не 1 картина за  1000 eвро,която е купил чрез нас oт български художник в замяна на 1 седмица художника да ползва апартамента му при посещение в Канада.Хотела получава стоката и потвърждава,превежда му договорената сума;
Клиент от Канада Получава потвърден баланс,може да превежда по виртуални сметки на други членове, потребители или нови клиенти на сайта.
Клиент от Канада праща писмо, предложение до хотел в Банско(членове на нашия сайт), договаря се за плащане примерно 100% v C&B euro или е възможнo 20%кеш и 80% c&b euro.